REDDET FIRE HJEMLØSE KATTUNGER I TYRKIA TIL ET NYTT LIV I NORGE

De hjemløse kattungene, Hector, Lykkepia, Mini Gaga og Tyra, ble funnet i Tyrkia i forkommen tilstand i oktober 2009. Den nåværende matmoren, H, bestemte seg for å redde kattene og kontaktet Mattilsynet hjemme i Norge hvor hun fikk beskjed om at for å ta kattene med seg til Norge måtte de i karantene i Tyrkia i fire måneder. Ved ankomst til Norge viste det seg imidlertid at det krevdes fire måneder i karantene i Norge og ingen karantene i Tyrkia. Kattene fikk dermed et dobbelt karanteneopphold som H fikk hele regningen for.

De fire kattene trenger nå nye hjem. Nedenfor er historien om den enkelte katt. Dersom du ønsker mer informasjon om kattene, ring kattenes matmor på mob. 900 71 229 eller kontakt Bodil Eikeset på epost: beikeset@getmail.no

Lykkepia

Lykkepia fant vi midt i gaten, hun var bitte liten og hadde en kjempeinfeksjon i øynene. Hele ansiktet var fult av puss og hun hadde problemer med å orientere seg. Vi tok henne med til den samme veterinæren og ba han om å prøve å kurere henne.Han mente at vi bare skulle avlive begge kattene, for de var likevel sjanseløse når turistsesongen var over og tilgangen på mat ble betraktelig mindre. Men vi ville gi dem en sjanse... så Lykkepia ble satt i isolat og fikk antibiotika. Hun ble bra, men blind på det ene øyet. Da hun kom til Norge i karantene ble det bestemt av Mattilsynets veterinær at det blinde øyet hennes måtte fjernes. Hun trenger også et rolig, godt og stabilt hjem.

Mini Gaga

Siste kvelden før vi skulle reise hjem, så vi henne og resten av kullet ved et hotell like ved. Døtrene mine stusset på at hun var så mye mindre enn de andre, og de så at hun ikke var frisk.Hun var helt tett i nesen, og det surklet og pep når hun pustet. Men hun var så tillitsfull og kjælen at de tok en rask avgjørelse, og smuglet henne inn på hotellet. Der fikk vi renset nesen hennes for smuss og blod, og gitt henne vann og mat. Hun fikk sove i den flotte sengen på hotellet og gjorde fra seg i kofferten som var ferdig pakket for avreise neste morgen. Vi fikk levert henne hos veterinæren samme morgen før bussen kom og hentet oss. Veterinæren mente at hun hadde vært utsatt for vold, mest sannsynlig hadde noen sparket henne. Han testet også for herpes, men var negativ.

Hector

Hector holdt til ved hotellet vi bodde på. Han var veldig tilbakeholden og ville liksom ikke komme frem for å spise. Han satt alltid bakerst og ble jaget unna av de andre kattene. Så en natt la jeg ut mat på det vanlige stedet og da var han så sulten at han bare måtte spise, og da så jeg hvorfor han var så sky. Den ene labben hans var nesten revet av og full av infeksjon. Neste morgen oppsøkte jeg den lokale veterinæren og han sa seg villig til å kjøre til hotellet for se om de kunne finne Hector. Der var han, de fanget han tok han med til klinikken. Han ble opperert og nå er han i Norge og trenger et trygt og godt hjem. Han er en staselig kar !

Tyra

Det hele startet egentlig med Tyra. Hun "bodde" på hotellet og elsker mennesker, hun løp i møte med alle, snakket med alle, og var så tillitsfull at det var en fryd. Etterhvert som ferien gikk mot slutten så vi at personalet ved hotellet skiftet på behandlingen av henne alt ettersom om gjestene likte katter eller ikke. Noen kjeppjaget henne, noen stakk henne med pinner og de kastet vann etter henne. Men hun mistet ikke troen og tilliten til menneskene. Jeg tenkte at det var veldig trist å bare forlate henne til en uviss skjebne, så vi bestemte oss for å gjøre det vi kunne for å gi henne et trygt og godt liv i Norge. Tyra ble reddet "bare"fordi hun er helt spesiell.