Tutta Nelly er død

Tutta Nelly forlot sine kjære på Oslo dyreklinikk mandag kveld den 29. Juni 2009. Hun ville ha fylt 23 år den 12. Juli 2009.

Den siste uken Tutta Nelly levde, sluttet hun å spise. Matfar, Håkon Ole Jacobsen, tok henne til Oslo dyreklinikk der det ble konstatert at Tutta Nelly hadde en alvorlig og omfattende infeksjon i tannkjøttet. Dette var årsaken til at Tutta Nelly ikke lenger klarte å spise og følgelig gikk betraktelig ned i vekt. Det ville bli nødvendig med mange operasjoner for å helbrede tannkjøttsykdommen. Operasjonene ville medføre bedøvelse som er svært risikabelt for en gammel katt samt at tilleggssykdommer i forbindelse med operasjonene ville kunne oppstå.

Det var en vond avgjørelse for matfar å bestemme der og da at Tutta Nelly dessverre måtte få slippe. Hun ble avlivet og sovnet stille inn på Oslo dyreklinikk med sine kjære rundt seg.

Matfar og samboer må ha en tid for å komme over tapet av kjære Tutta Nelly som var familiens elskede midtpunkt i nesten 23 år.

Til høsten ønsker de å gi et nytt, godt hjem til en hjemløs katt som de vil gi den samme omsorg og kjærlighet som de ga til Tutta Nelly.

Tutta Nelly i sitt hjem.

Medlemsbladet Huskatten nummer 1-2009 hadde en omtale av Tutta Nelly:

TUTTA NELLY – 23 ÅR !

Jeg vil kort fortelle om vår katt Tutta Nelly som snart blir 23 år. Hun kom til meg da hun var ett år gammel i 1986. Dette var på sommeren det året. Hun ble dus med oss med en gang, og vennskapet var der omgående.

Hun har i alle disse årene vært tilpasningsdyktig, klok og snill, og vi har gitt henne vår omsorg – og god mat ! Hun er veldig glad i boksemat som kjøpes på Rema 1000, og i tillegg får hun tørrmat. Vann har Tutta Nelly vært glad i alle år og hun får nytt vann hver morgen.

Etter som årene har gått, har Tutta Nelly blitt husets SJEF. Hun har sin fulle frihet og gjør akkurat som det passer henne best selv. Hun vet at jeg er glad i henne, og dette verdsetter hun så godt at hun er en trygg og tillitsfull katt.

Tutta Nelly er en klok, munter og snill pus som hele vår familie, min søster, min thailandske kone og venner elsker. Og vår kjærlighet til henne har blitt enda større nå når hun har blitt en gammel katt.

12 juli 2009 blir Tutta Nelly 23 år.

Dette var litt om Tutta Nelly, medlem i Norsk Huskattforening!

Matfar Håkon Ole Jacobsen, Oslo