Katten Kleopatra

Kleopatra flyttet inn til meg høsten 2000. Jeg regner med at hun var en herreløs katt, for hun var veldig folkesky, og kunne ofte bli redd meg også, for eksempel hvis jeg gikk litt fort over golvet.
Men etter hvert så vente vi oss til hverandre, og hun ble mer og mer tillitsfull. Jeg la jo også merke til etterhvert at hun var noe for seg selv, at hun hadde en personlighet.

I begynnelsen da hun bodde hos meg, så var det ikke katteluke, og hvis jeg da så at katten begynte å bli rastløs og ville ut, så spurte jeg: Vil du ut?, og fikk kontant svar: Mja!
Hvis jeg spør henne "er du fin fin pyse" så får jeg ofte bekreftelse på det i form av et "Mja!"
Noen ganger så syns hun at jeg maser for mye, og det har hun en egen lyd for, den betyr at nå er jeg opptatt og vil ikke forstyrres!


Hun liker best å sove i en stor amerikansk stressless, der har hun god plass. Hvis jeg sover for lenge om morgenen, kommer hun og vekker meg.
Når hun har fanget mus så bærer hun dem gjennom katteluka, og da begynner hun å lage lyder alt mens hun er i gangen for å fortelle at "Nå har jeg med meg noe!".
Så har jeg oppdaget at hun har en egen lyd for å rope på meg når hun kommer inn. Det er en slags kort, klagende lyd, som jeg tror betyr: Hvor er du? En gang så svarte jeg ikke, og da brukte hun også den samme lyden etter at hun hadde funnet meg, så det kan vel også bety: Jeg har lett etter deg!

Med hilsen Sigurd.