Bøker

Utgivelsesår: 2009
Pris: 169 kroner

Supersøt kattebok!

Forlagets omtale av boken:
"Bli kjent med Muskatt, en søt og sint og snill og masete og akkurat passe kosete kattunge. Muskatt liker å vaske seg, men hun liker ikke å bade. Hun liker å tisse i pappas tøfler, men det liker ikke pappa. Men hva er det både Muskatt og jeg liker aller best?
Henriette Nilsen debuterer med bildeboken Hva liker Muskatt?, som hun både har skrevet og illustrert. Resultatet er en stilig og leken bildebok for de aller minste som kan leses igjen og igjen."

Boka falt svært godt i smak hos den halvannet år gamle datteren til NHFs nettredaktør, som leser i boka nesten hver dag og rister kraftig og gjenkjennende på hodet til alt Muskatt ikke liker. Boka har fine og enkle illustrasjoner i klare konstrastfarger og er illustrert av forfatteren selv. En nydelig bok som anbefales på det varmeste!

Boka kan kjøpes i bokhandelen eller bestilles fra forlaget her.

KATTENS VERDEN

Utgiver: Tun Forlag.
Forfatter Roger Tabor, pris kr 299,- , 144 sider
ISBN: 978-82-529-3289-8
Utgivelsesår: 2010

Lettfattelig håndbok der katteeiere finner alt de trenger å vite om katten og hva den uttrykker i atferd og lyder.

Har du noen gang lurt på hvorfor katten din maler, eller hvorfor den insisterer på å ta med "gaver" til deg fra hagen, selv om du skjenner på den?
Det er ikke alltid lett å forstå hvorfor katten oppfører seg som den gjør, men den har alltid en god grunn for det... Oppdag 100 fascinerende sider ved kattens vaner og livsstil. Lær hvordan katten din kommuniserer med deg og kattevennene sine.
Boken reflekterer forhold i Storbritannia. Det er for eksempel ikke nevnt i boken at fjerning av klør også er forbudt i Norge. Boken er også kritisk til å holde katter som innekatter. I Norge mener vi at innekatter kan få et godt liv dersom forholdene legges til rette for dette, jfr. meny Innekatter på nettsiden til Norsk Huskattforening norskhuskattforening.net
Bli trygg i omsorgen for katten, og få et langvarig og lykkelig vennskap med den.

Boka kan bestilles fra forlaget her.

DIN KATT

Utgiver: Landbruksforlaget.(Tun Forlag)
Forfatter: Graham Meadows & Elsa Flint
ISBN 978-82-529-2843-3 192 sider Hft. kr 359,-
Utgivelsesår 2005

Stell, ernæring, helse og førstehjelp, raser - Boka hjelper deg å velge riktig katt, introdusere den i hjemmet ditt og ikke minst å ta godt vare på den.
Din katt har et omfattende kapittel om ernæring og beskriver en optimal diett avhengig om du kjøper ferdigmat eller velger å lage kattematen selv.
Lettfattelige tabeller beskriver tegn på sykdommer, mulige årsaker og eventuell behandling. Du får også utførlig hjelp i hvordan best mulig håndtere ulykker og større eller mindre kattekriser. Kattens språk og atferd er omhandlet og gjør deg bedre rustet til å håndtere alt fra tøyspising til aggresjon. Boken inneholder også et omfattende kapittel om rasekatter, rikt illustrert med bilder. Din katt er en praktisk og rikt illustrert håndbok som er en uunnværlig guide for katteeieren. Boken er tettpakket med fascinerende fakta og viktig informasjon. Lisbeth Falling, som er redaktør for medlemsbladet til Norske Rasekattklubbers Riksforbund (Aristokatt), har tilrettelagt boken for norske forhold.

Boka kan bestilles fra forlaget her.

Praktbok for kattevenner

Boken Katteblikk er skrevet av Siri Martinsen og rikt illustrert med fine fotografier av Øivind Pedersen. Tor Åge Bringsvær har skrevet forordet. Boken er en glimrende gave til familie og venner med interesse for katter og en flott gave å gi til seg selv! Les mer om boken hos forlaget hvor den også kan bestilles: Katteblikk. Boken har også egen nettside med smakebiter på innholdet: katteblikk.no

Boken Jeg elsker dyrene

er nylig utigtt på Vesle-Brunen Forlag. Tittelen er et sitat fra Camilla Collett. Boken inneholder ting hun skrev om dyr, hyggelige omtaler, men også forsvarsinnlegg for dyr som ble plaget. I et etterord fremhever redaktøren av boken at Camilla Collets dyreverntanker fortsatt er aktuelle.

Camilla Collett (1813-1895) er særlig kjent for boken Amtmandens Døtre. Kvinnesaken var hennes store livsoppgave. Men hun hadde også andre interesser, ikke minst var hun opptatt av dyr og menneskenes forhold til dem. Boken Jeg elsker dyrene inneholder mesteparten av det hun skrev om dyr og dyrevern. Camilla Collett gikk særlig til felts mot plaging av forsøksdyr, trekkdyr og slaktedyr. Men ikke alt hun skrev er like alvorlig og dramatisk. Vi får også enkelte fornøyelige historier om dyr, og eksempler på hvordan hun brukte dyr som bilde på mennesker og deres liv. Camilla Colletts oppfatninger er et friskt og nyttig innslag i dagens debatt om dyr og dyrevern. Hennes bror, Henrik Wergeland var også en stor dyreverner.

I innlegget Katte holdt jeg mest af avslører hun at katten er hennes favorittdyr. Boken inneholder flere innlegg om katten.

Boken kan bestilles ved hos Vesle-Brunen Forlag, Gjallarveien 11, 1412 Sofiemyr, telefon 66 80 97 82, e-post: vesle-br@online.no
Redaktør er Kåre Knutsen.