Malende demensomsorg på fanget9

YSSORD

Veslejenta sprer glede og kos i hverdagen på Eikjoltunet.


Kilde, tekst og foto: Stig Persson, Østlandets Blad

stig.persson@oblad.no


Avdeling Vest har fått en ny ansatt. Katten kom på omplassering tidligere i år, og er blitt et trivelig innslag for beboerne.Et kjæledyr betyr mye for både mental og fysisk helse.


Veslejenta liker godt å hoppe opp i sofaen ved siden av beboerne, og hun stortrives når hun blir satt på et fang. Både to- og firbeinte har tilgang til den flotte sansehagen når de skal lufte seg.

For å komme inn her er kravet at du må være glad i katter, smiler hjelpepleier Siv Iren Solbu. På veggen henger et ukebladoppslag om et sykehjem i Telemark som hadde gode erfaringer med å ha katt. Det har vært en fulltreffer på avdeling Vest også.

Katten finner seg til rette her. Den vil gjerne være med på det som skjer, sier Arthur Solhaug. Han og de seks andre beboerne setter stor pris på sin pelskledde samboer. De passer på at de ikke holder for fast i pelsen. Når Veslejenta synes det er nok kosing på fanget, hopper hun ned. Sovekroken mellom sofaen og tv’en er et yndet sted for en av døgnets mange høneblunder. Den firbeinte hjelpepleieren blir vekket midt i lunsjluren når ØB kommer på besøk, men stiller gjerne opp for arbeidsgiveren sin, uten protester.


For ikke så lenge siden var hun til veterinær. Da havnet katten også på medisinlisten, sammen med alle andre! sier Siv Iren Solbu.


GJENSIDIG GLEDE: Avdeling Vest på Eikjoltunet har stor glede av Veslejenta. Den voksne katten har mye kos å by på for Arthur Solhaug, Marit Kristine Sørengen og de andre beboerne.

TRIVES: Marit Kristine Sørengen setter pris på å få pelskledd besøk på fanget.


ZZZZZZ: Synet av en sovende katt virker beroligende på noen hver!


FORSYNT: Frøkna er ferdig med fotoseansen og tar en tur ut i vårværet. Siv Iren Solbu er døråpner.